OTVORITEV RAZSTAVE DELAVNICA, POLNA NEREDA 21. 6.2014 OB 17.00 V KULT3000

17. junij 2014

Zavod lab laar in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) vabita v soboto, 21. junija 2014, ob 17.00 na otvoritev razstave Delavnica, polna nereda, na kateri bodo izbrani sodobni rokodelci predstavljali avtentične in javnosti skrite artefakte, ki jih uporabljajo pri svojem delu. Otvoritev razstave bo potekala v kulturnem centru JSKD KULT3000 na Muzejski ploščadi Metelkova v Ljubljani. Razstava je pripravljena kot spremljevalni dogodek ob izidu knjige Delavnica, polna nereda in prikazuje skice, orodje, materiale, polizdelke in izdelke, ki se nahajajo v delavnicah sodobnih slovenskih rokodelcev in oblikovalcev. Predstavljeni predmeti in artefakti dnevno služijo svojemu namenu in, čeprav izvzeti iz svojega okolja, prikazujejo nikoli viden segmet ustvarjanja rokodelcev in oblikovalcev. Gre za edinstven prikaz pogojev, v katerih posamezni izdelki nastajajo, ter inspiracij, s katerimi se napajajo.

Rokodelci in oblikovalci dneve preživljajo v svojih delavnicah. Vsaka delavnica pa je zgodba zase. Nekatere delavnice se nahajajo v velikih halah, druge v prizidkih ali kleteh privatnih hiš. Nekatere se skrivajo v kotu dnevne sobe ali drugega bivalnega prostora, lahko pa sobivajo v trgovini oblikovalca. Nekatere se skivajo na podstrešju hiše, spet druge so pospravljene v potovalnem kovčku. Lahko so polne strojev, materialov in polizdelkov, lahko pa so tudi podobne kotičku za pitje čaja. Rokodelci si namreč oblikujejo svoje okolje glede na zahteve njihovega dela, na svoja estetska merila in predvsem na ekonomske in prostorske danosti.

Ob otvoritvi razstave bo potekala projekcija neobjavljenih fotografij Maja Pavčka, ki jih je posnel med terenskim delom za knjigo Delavnica, polna nereda in ki prikazujejo delavnice v vsej njihovi avtentičnosti.

 

Na razstavi bodo s svojimi deli in delavnicami sodelovali Milica Bubanja (Mimanera), Urša Nina Cigler (Ursanina), Marko Drpič (tipoRenesansa), Milanka Fabjančič (Ha ha!), Ana Haberman (Tri lukne), Teja Kleč (Tejaideja), Ines Kovačič, Tjaša Mavrič (TMpriboljški), Anja Tomažič, Alja Fir (Milo za drago), Katarina Muller, Anja Radović, Katja Špiler (Oblique), Tjaša Bavcon, Jasmina Ferček, Katja Burger (Oloop), Polona Pačnik (Polonapolona), Urška Pirc (ČrnA Z-raČkA), Mito Mihelič, Vanja Mihelič, Anja Šerc (Pleksimanija), Ema Salčinovič (Lesema), Alenka Kreč Bricelj, Maja Modrijan, Maja Rijavec (Smetumet), Nika Stupica, Vesna Vogrin (Sobazrazgledom).

 

plakat (http://www.pikavejica.si/)

 

Preberi tudi

  

Deli z drugimi

Dodaj odgovor

*

Novejši prispevki

Romi Bukovec

Romi Bukovec Jewellery

Delavnica, polna nereda – knjiga

Prva knjiga o sodobnih slovenskih rokodelcih

Olga Košica

Olga Košica Jewellery

Gordana Bobojević

Bobo Clothiers

Jernej Mali

Atelje Mali

Delavnica, polna nereda – razstava

Intima ustvarjanja na očeh

Ana Hribar

Fensišmensi